Sunday, April 10, 2011

Fener Ikinci Seriye Basladi


Fenerbahce kendisi icin cok onemli olan ve zor gorunen Eskisehir macini 3 golle kazanip, sampiyonluk yolunda cok kritik bir viraji gecti. Yabanci kontenjanindan dolayi kadro seciminde zorluk ceken Kocaman,bu hafta Caner'i oynatarak surpriz yapti. Caner attigi gol ve gosterdigi iyi performansla hocasini mahcup etmedi.
Yine de Kocaman'in baska planlari da dusunmesi gerekiyor Dia ve Stoch'u kullanabilmek icin. On liberoda Christian'in yerine Gokay veya forvette Niang'in yerine Semih her zaman kullanilabilir. Fenerbahce'nin kadrosunda bu derinlik var.

Maca geleek olursak, Eskisehir'in erken buldugu gol, maci cok zor bir hale getirdi. Christian'in metrelerce Alper'e eskortluk etmesi dikkatlerden kacmadi. Golun hemen arkasindan Alex'in iki asistiyle  bulunan goller macin havasini degistirdi. Bu gollerde Eskisehir stoperlerinin yaptigi hatalar Fenerbahce adina buyuk sansti. Ilk yarida Alex ile bulunan iki pozisyonunun gol olmamasi, macin kopmasini engelledi.

Ikinci yari baskili oynayan Eskisehir, ama pozisyonlari bulan Fenerbahce'ydi. Hizli ataga cikamama ve Niang'in etkisizligi sonucu 3. golbir turlu gelmedi. Batuhan'in kafasi direkten donmese, Fenerbahce'nin basi yine cok agrayacakti. Gecen haftalarda da bahsettigim gibi, Kocaman'in 84. dakikaya kadar takima mudahale etmemesi yine yanlisti. Ozellikle Semih'in bu kadar gec oyuna alinmasini anlayamiyorum. Semih bu ligdeki en efektif oyunculardan. Niang 137 dakika basina 1 golatarken, Semih 87 dakikada bir gol atmis. Bu kadar verimli bir oyuncudan bu kadar az faydalanilmasini dogru bulmuyorum.

Her zamanki gibi Semih oyuna girdi ve golunu atarak Fenerbahce'yi rahatlatti. Atilan 3 golde de Alex'in imzasi vardi. Son golde Gokhan'in yaptigi bindirme, topu kontrol edisi ve Semih'e yaptigi asist harikaydi. Lugano da ilginc bir sekilde ileriye cikti ve guzel paslar verdi, ama kaptirdigi toplar da tehlike yaratti.  Onun disinda ortalama bir oyunla cok onemli bir uc puan alindi. Zorlu seride geriye sadece Gaziantepmaci kaldi. Omacin da alinmasi durumunda Fenerbahce'nin isinin kolaylasacagini dusunuyorum.

No comments:

Post a Comment